Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
  • 1 χούφτα λεπτό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
  • 5 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
  • 3  φλ. τσαγιού ανάμεικτα χόρτα
  • 1/4  φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν, καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φέτα ή θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί (προαιρετικά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού ντρέσινγκ σαλάτας φράουλα
  • Για το ντρέσινγκ:
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες σε φέτες
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2  κ. σ. μηλόξυδο
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν εντελώς και να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  2. Κόψτε τις κορυφές των φραουλών και, στη συνέχεια, κόψτε τες κατά μήκος σε φέτες.
  3. Κόψτε σε λεπτές φέτες το κόκκινο κρεμμύδι και εάν είναι απαραίτητο, πλύνετε το σπανάκι και τα ανάμεικτα χόρτα. Ψιλοκόψτε τα πεκάν.
  4. Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τα χόρτα σε πιάτα και προσθέστε από πάνω όλα τα υλικά. Στη συνέχεια περιχύστε με το ντρέσινγκ σαλάτας βινεγκρέτ φράουλας (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα).
  5. Βάλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη σάλτσα για 1 εβδομάδα.