Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
- 1 χούφτα λεπτό κόκκινο κρεμμύδι σε φέτες
- 5 φλ. τσαγιού φύλλα σπανακιού
- 3 φλ. τσαγιού ανάμεικτα χόρτα
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα πεκάν, καρύδια, αμύγδαλα ή φιστίκια
- 1/4 φλ. τσαγιού φέτα ή θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί (προαιρετικά)
- 1/2 φλ. τσαγιού ντρέσινγκ σαλάτας φράουλα
- Για το ντρέσινγκ:
- 1 1/2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες σε φέτες
- 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
- 2 κ. σ. μηλόξυδο
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να ενωθούν εντελώς και να έχετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
- Κόψτε τις κορυφές των φραουλών και, στη συνέχεια, κόψτε τες κατά μήκος σε φέτες.
- Κόψτε σε λεπτές φέτες το κόκκινο κρεμμύδι και εάν είναι απαραίτητο, πλύνετε το σπανάκι και τα ανάμεικτα χόρτα. Ψιλοκόψτε τα πεκάν.
- Για να σερβίρετε, τοποθετήστε τα χόρτα σε πιάτα και προσθέστε από πάνω όλα τα υλικά. Στη συνέχεια περιχύστε με το ντρέσινγκ σαλάτας βινεγκρέτ φράουλας (περίπου 2 κουταλιές της σούπας ανά μερίδα).
- Βάλτε στο ψυγείο την υπόλοιπη σάλτσα για 1 εβδομάδα.