Υλικά

  • 8 πατάτες, κομμένες σε κύβους
  • 3 αυγά βραστά, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 4 κ. γλ. γλυκό τουρσί
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
  • 1 πρέζα αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 πρέζα πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τις με αλατισμένο νερό. Αφήστε τις να βράσουν.
  2. Μειώστε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Σουρώστε τις πατάτες και βάλτε τις κάτω από κρύο νερό για να κρυώσουν.
  3. Κόψτε σε κύβους τις πατάτες και ανακατέψτε με τα αυγά, τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τις πίκλες, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μαύρο πιπέρι και την πάπρικα σε ένα μπολ μέχρι να καλυφθούν ομοιόμορφα.