Υλικά

  • 360 γρ. άλλα ζυμαρικά σε σχήμα
  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
  • 1/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη παρμεζάνα
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, και επιπλέον για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι, μοιρασμένο
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
  • 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. τσαγιού μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας

Εκτέλεση

  1. Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
  2. Τοποθετήστε το σπανάκι, το βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο.
  3. Προσθέστε το πέστο στα ζυμαρικά και αλατοπιπερώστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
  4. Προσθέστε τις ντομάτες και τις μπάλες μοτσαρέλας και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.