Υλικά
- 360 γρ. άλλα ζυμαρικά σε σχήμα
- 2 φλ. τσαγιού φρέσκο σπανάκι
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
- 1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρι
- 1/4 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη παρμεζάνα
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες
- 3/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο, και επιπλέον για το γαρνίρισμα
- 1/2 κ. γλ. χοντρό αλάτι, μοιρασμένο
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, χωρισμένο
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 φλ. τσαγιού μπάλες φρέσκιας μοτσαρέλας
Εκτέλεση
- Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό σε βρασμό. Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο γυάλινο μπολ.
- Τοποθετήστε το σπανάκι, το βασιλικό, το κουκουνάρι, την παρμεζάνα, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι στο μπολ του επεξεργαστή τροφίμων. Χτυπήστε το μείγμα μέχρι να γίνει ψιλοκομμένο.
- Προσθέστε το πέστο στα ζυμαρικά και αλατοπιπερώστε με το υπόλοιπο 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε.
- Προσθέστε τις ντομάτες και τις μπάλες μοτσαρέλας και ανακατέψτε καλά. Καλύψτε και βάλτε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.