Υλικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 1 κ. σ. λάδι
  • 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
  • 2 κ. σ. πάστα miso
  • 1 κ. σ. mirin
  • Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ. γλ. μέλι
  • Σουσάμι, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα miso, το λάδι, το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
  3. Αλείψτε με το γλάσο τα φιλέτα σολομού, καλύπτοντας γενναιόδωρα κάθε κομμάτι ψαριού.
  4. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε το σολομό για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
  5. Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι.