Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 1 κ. σ. λάδι
- 1 κ. γλ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. πάστα miso
- 1 κ. σ. mirin
- Φρέσκο τζίντζερ, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
- 1 κ. γλ. καστανή ζάχαρη
- 1 κ. γλ. μέλι
- Σουσάμι, για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα miso, το λάδι, το mirin, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, την καστανή ζάχαρη και το μέλι.
- Αλείψτε με το γλάσο τα φιλέτα σολομού, καλύπτοντας γενναιόδωρα κάθε κομμάτι ψαριού.
- Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε το σολομό για 15 έως 20 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί μέχρι μέσα.
- Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε. Εάν θέλετε, πασπαλίστε με σουσάμι.