Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 220 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, για γεύση
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ανάλατο βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1- 2 λεπτά.
- Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, το γάλα και τα ζυμαρικά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Φέρτε το υγρό σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι τα ζυμαρικά να μαγειρευτούν, περίπου 18- 20 λεπτά.
- Ανακατέψτε την παρμεζάνα. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα όσο χρειάζεται μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
- Σερβίρετε αμέσως και προσθέστε από πάνω μαϊντανό.