Υλικά
- 6-7 μέτρια έως μεγάλα μήλα
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. σ. λάδι καρύδας (προαιρετικά)
- 2/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
- 1 1/2 κ. γλ. αλεσμένη κανέλα
- 3/4 κ. γλ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 3 κ. σ. φρέσκο χυμό μήλου ή νερό
- 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και τοποθετήστε ένα ταψί.
- Ξεφλουδίστε τα μήλα και κόψτε σε φέτες. Όσο πιο λεπτά τόσο το καλύτερο. Απλά προσπαθήστε να έχουν ομοιογένεια ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα.
- Προσθέστε τα στο ταψί και ρίξτε από πάνω το χυμό λεμονιού, το λάδι καρύδας (προαιρετικά), τη ζάχαρη καρύδας, την κανέλα, το τζίντζερ, το μοσχοκάρυδο, το κορν φλάουρ, το χυμό μήλου (ή νερό) και μια γερή πρέζα αλάτι. Ανακατέψτε και καλύψτε χαλαρά με ένα αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε για 45 λεπτά (σκεπασμένα). Στη συνέχεια, αφαιρέστε προσεκτικά το αλουμινόχαρτο και ψήστε για επιπλέον 10- 15 λεπτά ή μέχρι τα μήλα να μαλακώσουν πολύ με το πιρούνι και να καραμελώσουν ελαφρώς.
- Απολαύστε το όπως είναι ή με σαντιγί καρύδας ή παγωτό καρύδας βανίλιας.