Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού αποβουτυρωμένο γάλα
- 1 φακελάκι ζελατίνης χωρίς γεύση (7 γρ.)
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Ρίξτε το γάλα σε ένα μικρό μπολ, πασπαλίστε τη ζελατίνη σε σκόνη πάνω από το γάλα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Αφήστε στην άκρη.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη μαζί σε μια κατσαρόλα. Τοποθετήστε την σε μέτρια φωτιά και αφήστε τη να πάρει βράση -προσεκτικά, καθώς η κρέμα μπορεί γρήγορα να φουσκώσει και να πάρει βράση.
- Ανακατέψτε αμέσως το μείγμα ζελατίνης στην κρέμα που βράζει, ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί εντελώς. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 1 λεπτό.
- Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ανακατέψτε τη βανίλια.
- Αδειάστε το μείγμα κρέμας σε 6 ατομικά φορμάκια. Αφήστε το να κρυώσει, χωρίς κάλυμμα, μέχρι να μην είναι πια ζεστό, περίπου 20 λεπτά.
- Όταν κρυώσει, καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί, τουλάχιστον 4 ώρες, αλλά κατά προτίμηση όλη τη νύχτα.