Υλικά
- 1 πακέτο μεγάλα κοχύλια ζυμαρικών, μαγειρεμένα
- 420 γρ. τυρί ρικότα
- 200 γρ. μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο σπανάκι, φρέσκο ή κατεψυγμένο
- 1 φλ. τσαγιού μανιτάρια σε φέτες
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 700 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα πυρέξ.
- Συνδυάστε τη ρικότα, το σπανάκι, τα μανιτάρια και την παρμεζάνα σε ένα μεγάλο μπολ και βάλτε το μείγμα της ρικότας στα κελύφη.
- Απλώστε 1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας ομοιόμορφα στη βάση του ταψιού και τοποθετήστε τα γεμιστά κοχύλια, με τη γεμιστή πλευρά προς τα πάνω, πάνω από τη σάλτσα.
- Απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από τα γεμιστά κοχύλια και από πάνω το κοτόπουλο σε τρίμματα. Καλύψτε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε με τη μοτσαρέλα. Ψήστε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Γαρνίρετε με μαϊντανό και σερβίρετε.