Υλικά
- 1 φιλέτο σολομού
- 2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ψίχα από 1 φέτα λευκού ψωμιού
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σκουπίστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τον με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο ταψί. Αλείψτε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι.
- Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί, τα κρεμμύδια, τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο σολομό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με το πιρούνι. Σερβίρετε αμέσως.