Υλικά

  • 1 φιλέτο σολομού
  • 2 κ. σ. βούτυρο ή μαργαρίνη, λιωμένο
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού φρέσκια ψίχα από 1 φέτα λευκού ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένα φύλλα θυμαριού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και τοποθετήστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Σκουπίστε τον σολομό με χαρτί κουζίνας και τοποθετήστε τον με την πλευρά της πέτσας προς τα κάτω στο ταψί. Αλείψτε με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και πασπαλίστε με αλάτι.
  3. Ανακατέψτε τη φρυγανιά, το τυρί, τα κρεμμύδια, τη φλούδα λεμονιού και το θυμάρι σε ένα μικρό μπολ. Προσθέστε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα ομοιόμορφα στο σολομό.
  4. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15 έως 25 λεπτά ή μέχρι ο σολομός να ξεφλουδίζει εύκολα με το πιρούνι. Σερβίρετε αμέσως.