Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 μεγάλα αυγά
- 1 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/4 φλ. τσαγιού νερό
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Φρέσκα μούρα και μέλι για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Κοσκινίστε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάντε μια λακκούβα στο κέντρο του αλευριού και σπάστε τα αυγά μέσα στη λακκούβα.
- Προσθέστε λίγο λίγο το γάλα και το νερό ενώ χτυπάτε με το σύρμα. Συνεχίστε μέχρι να προστεθούν όλα τα υγρά και το μείγμα να είναι λείο.
- Καλύψτε το μπολ και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για 1 έως 24 ώρες.
- Ζεστάνετε μια μικρή ποσότητα βουτύρου σε ένα τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
- Μόλις ζεσταθεί το τηγάνι, ρίξτε λίγο ζυμάρι στο κέντρο του τηγανιού και αμέσως ανακατέψτε το, ώστε να καλύψει πλήρως την επιφάνεια σε ένα λεπτό στρώμα.
- Περάστε μια σπάτουλα γύρω από την άκρη της κρέπας καθώς ψήνεται για να μην κολλήσει στο τηγάνι.
- Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά και, στη συνέχεια, αναποδογυρίστε την. Μαγειρέψτε την κρέπα για 2 έως 3 λεπτά από την άλλη πλευρά και αφαιρέστε από το τηγάνι.
- Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα.
- Γεμίστε ή καλύψτε την κρέπα όπως επιθυμείτε (φρέσκα μούρα, γιαούρτι, μέλι κ.λπ.).