Υλικά
- 1/2 κιλό γαρίδες
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι
- 2 αυγά, χτυπημένα
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά ή πάνκο
- 2 φλ. τσαγιού λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι και το αλεύρι.
- Βουτήξτε κάθε γαρίδα στο μείγμα αλευριού, στη συνέχεια στα χτυπημένα αυγά και στη συνέχεια στη φρυγανιά.
- Συνεχίστε μέχρι να παναριστούν όλες τις γαρίδες.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα.
- Τηγανίστε τις γαρίδες σε παρτίδες των 5 ή 6 μέχρι να ροδίσουν, περίπου για 5 λεπτά. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανίσετε όλες τις γαρίδες.
- Στραγγίξτε τις γαρίδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με φέτες λεμονιού, αν θέλετε.