Υλικά
- 250 γρ. ζυμαρικά
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 250 γρ. σολομό, φιλέτο
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 αβοκάντο
- 3 κ. σ. παρμεζάνα, τριμμένη
- Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
- 1 χούφτα φρέσκο κόλιανδρο, χοντροκομμένο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σουρώστε καλά και περιχύστε με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν.
- Ψήστε το σολομό για 10 λεπτά. Αφαιρέστε το δέρμα και τα κόκαλα και αφήστε τα στην άκρη.
- Κόψτε τα ντοματίνια στη μέση, ξεφλουδίστε και κόψτε το αβοκάντο σε κομμάτια παρόμοιου μεγέθους.
- Συνδυάστε τα ζυμαρικά, τις ντομάτες, τα αβοκάντο και το σολομό σε μια σαλατιέρα.
- Προσθέστε την παρμεζάνα, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώστε, προσθέστε ψιλοκομμένο κόλιανδρο και σερβίρετε.