Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 4 μεγάλα κολοκυθάκια, σε λεπτές φέτες
- 4 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
- 6 ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό (προαιρετικά)
- Θαλασσινό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι για γεύση
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Απλώστε τις πατάτες, τα κολοκυθάκια και τα κόκκινα κρεμμύδια σε ένα ταψί και καλύψτε με τον πολτό ντομάτας, το ελαιόλαδο και τον μαϊντανό.
- Αλατίστε και προσθέστε φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί ώστε τα λαχανικά να καλυφθούν ομοιόμορφα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο, ανακατεύοντας μετά από 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να εξατμιστεί η υγρασία.