Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας
- 900 γρ. τυρί cottage
- 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
- Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 9 λαζάνια
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
- Απλώστε τα 3/4 του φλιτζανιού της σάλτσας σε ένα πυρέξ και καλύψτε με 3 άψητα λαζάνια, 1 3/4 φλιτζάνια μείγμα τυριού και 1/4 φλιτζανιού σάλτσα -επαναλάβετε τις στρώσεις άλλη μια φορά. Καλύψτε με τα υπόλοιπα 3 ζυμαρικά, τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και καλύψτε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.