Υλικά
- 1 αυγό
- 3 κ. σ. βούτυρο, λιωμένο
- 1 1/2 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. σ. ζάχαρη
- 1 κ. σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- Μία πρέζα αλάτι
- Βούτυρο
- Σαντιγί, προαιρετικά
- Για τη σάλτσα φράουλας: 2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες στα τέσσερα, 1 φλ. τσαγιού νερό, 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη , 1 κ. σ. κορν φλάουρ προαιρετικά, 1 κ. σ. νερό προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, τοποθετήστε τις φράουλες το νερό και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 10 λεπτά. Αν το σιρόπι είναι πολύ αραιό, διαλύστε λίγο κορν φλάουρ σε λίγο νερό και προσθέστε στην κατσαρόλα. Ανακατέψτε ξανά και αφήστε να βράσει μέχρι να πήξει για περίπου 5 λεπτά.
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε τα υγρά υλικά και σε ένα άλλο τα στέρεα.
- Προσθέστε σιγά σιγά τα υγρά υλικά στο μπολ με τα στέρεα και ανακατέψτε ελαφρώς μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
- Προσθέστε μισό φλιτζάνι από το μείγμα για τηγανίτες στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να σχηματιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια της τηγανίτας. Αναποδογυρίστε και αφήστε στην άκρη. Επαναλάβετε για όλο το μείγμα.
- Τοποθετήστε τις τηγανίτες τη μία πάνω στην άλλη, περιχύστε με τη σπιτική σάλτσα φράουλας και γαρνίρετε με μπάλα σαντιγί (προαιρετικά).