Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/3 φλ. τσαγιού λάδι
  • 1 αυγό
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου (προαιρετικά)
  • 1/3- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα βατόμουρα (ή φρέσκα)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για μάφινς.
  2. Προσθέστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε να ενωθούν.
  3. Ρίξτε το λάδι, το αυγό και αρκετό γάλα (1/3- 1/2 φλιτζάνι) σε ένα μπολ, μαζί με το εκχύλισμα βανίλιας και αμυγδάλου (αν χρησιμοποιείτε) και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε στο μείγμα του αλευριού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ανακατέψτε ελαφρώς και τα βατόμουρα.
  5. Μοιράστε τη ζύμη ομοιόμορφα στις θήκες μάφιν και ψήστε για 20- 25 λεπτά, μέχρι να βγει καθαρή μία οδοντογλυφίδα από το κέντρο τους.
  6. Αφήστε να κρυώσουν λίγη ώρα πριν τα απολαύσετε.