Υλικά
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Έτοιμη ζύμη για πίτσα
- 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα για πίτσα
- 1/3 φλ. τσαγιού μίνι πεπερόνι σε φέτες
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
- 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
- Πασπαλίστε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι, ξετυλίξτε τη ζύμη για πίτσα και κόψτε σε 8 τετράγωνα. Στρώστε την κάθε θήκη μάφιν με τη ζύμη πιέζοντάς το τετράγωνο ζύμης στον πάτο και γύρω γύρω.
- Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη μοτσαρέλα στις θήκες με τη ζύμη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε καθεμία). Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα για πίτσα πάνω από το τυρί και συμπληρώστε με τη μισή ποσότητα από το πεπερόνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το τυρί και το πεπερόνι.
- Ψήστε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, για 16 με 18 λεπτά. Πασπαλίστε τα cupcakes πίτσας με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και την αποξηραμένη ρίγανη, προαιρετικά.
- Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αφαιρέστε από τα φορμάκια για μάφιν και σερβίρετε ζεστά.