Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης
- 440 ml γάλα καρύδας
- 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 1/4 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
Εκτέλεση
- Τρίψτε τα φιστίκια Αιγίνης στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
- Ανακατέψτε το γάλα καρύδας και το σπανάκι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Συνδυάστε το αλεύρι με το μείγμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα και μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά για περίπου 8 λεπτά, μέχρι να πήξει.
- Αφαιρέστε το παχύρρευστο μείγμα γάλακτος- σπανακιού από τη φωτιά και ανακατέψτε τα αλεσμένα φιστίκια Αιγίνης, το σιρόπι σφενδάμου και το εκχύλισμα αμυγδάλου.
- Αδειάστε το μείγμα σε φλιτζάνια για πουτίγκα, σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για 3 ώρες μέχρι να δέσει.
- Χρησιμοποιήστε σαντιγί και/ή επιπλέον φιστίκια Αιγίνης ως γαρνιτούρα, αν θέλετε, και σερβίρετε.