Υλικά
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου χωρίς πέτσα
- 3 κ. σ. ξύδι ρυζιού
- 2 κ. σ. σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- Αλάτι χοντρό και αλεσμένο πιπέρι
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Εκτέλεση
- Σε μία κατσαρόλα τοποθετήστε το ξύδι ρυζιού, τη σάλτσα σόγιας και το ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ.
- Αλατοπιπερώστε και από τις δύο πλευρές τα φιλέτα μπακαλιάρου με το χοντρό αλάτι και το αλεσμένο πιπέρι. Τοποθετήστε στην κατσαρόλα με το μείγμα ξυδιού φέρτε σε βράση και μειώστε τη φωτιά στο χαμηλό. Καλύψτε με το καπάκι και μαγειρέψτε για περίπου 6 έως 8 λεπτά.
- Στο μεταξύ, ψιλοκόψτε το πράσινο κρεμμυδάκι και γαρνίρετε τα ψάρια. Μαγειρέψτε (με το καπάκι) μέχρι το ψάρι να γίνει αδιαφανές και το κρεμμύδι να μαραθεί, περίπου για 2 λεπτά ακόμα.