Υλικά
- 1 κιλό μύδια καθαρισμένα
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά, και προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό.
- Αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε. Σκεπάστε την κατσαρόλα και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθούν και να ανοίξουν τα μύδια, περίπου 12- 15 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τη σάλτσα με ψωμί ή σκορδόψωμο.