Υλικά
- 450 γρ. μοσχαρίσια μπριζόλα, κομμένη σε λεπτές φέτες κατά μήκος
- 1 κεφάλι μπρόκολο, κομμένο σε μπουκίτσες
- 2/3 φλ. τσαγιού σος σόγιας
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 2 κ. σ. ξύδι από κρασί ρυζιού
- 2 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. σ. σησαμέλαιο
- 1 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 κ. γλ. σάλτσα Sriracha, ή περισσότερο, για γεύση
- 1 κ. γλ. αλεσμένο τζίντζερ
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας με το ζωμό κοτόπουλου, το μέλι, το ξύδι, την καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το σησαμέλαιο, το κορν φλάουρ, τη σάλτσα Sriracha, το τζίντζερ, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και 1/4 φλιτζάνι νερό.
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια- δυνατή φωτιά. Προσθέστε τη μπριζόλα και μαγειρέψτε, αναποδογυρίζοντας μία φορά, μέχρι να ροδίσει, περίπου 3-4 λεπτά.
- Προσθέστε το μείγμα μπρόκολου και σάλτσας σόγιας μέχρι να μαλακώσει και να πήξει ελαφρώς, μαγειρεύοντας για περίπου 3- 4 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως, ιδανικά με ρύζι