Υλικά

  • 1 κιλό μέτριες άψητες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο ​​τζίντζερ (προαιρετικά)
  • 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • Φρέσκο ​​κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε ελαφρά το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και το τζίντζερ (αν χρησιμοποιήσετε) σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Τοποθετήστε τις γαρίδες σε ένα μεγάλο μπολ, ρίξτε το 1/2 του μείγματος μαρινάδας από πάνω, ανακατέψτε και αφήστε τις γαρίδες να μαριναριστούν στο ψυγείο για 15 λεπτά ή έως και 8-12 ώρες. Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο την υπόλοιπη σάλτσα.
  3. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο τηγάνι και μαγειρέψτε από τη μία πλευρά μέχρι να ροδίσουν, περίπου 45 δευτερόλεπτα και μετά αναποδογυρίστε τες και από την άλλη. Ρίξτε την υπόλοιπη μαρινάδα και μαγειρέψτε τα όλα μέχρι να ψηθούν οι γαρίδες, περίπου 1- 2 λεπτά ακόμα.
  4. Σερβίρετε τις γαρίδες και γαρνίρετε με φρέσκο ​​κρεμμυδάκι. Η σάλτσα ταιριάζει εξαιρετικά με καστανό ρύζι και λαχανικά στον ατμό στο πλάι.