Υλικά

  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες
  • 1/3 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, λιωμένο και κρυωμένο ελαφρώς
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού κομματάκια σοκολάτας, χωρισμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και αλείψτε μία φόρμα για κέικ με λίγο λάδι ή βούτυρο.  
  2. Πολτοποιήστε τις μπανάνες σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το λάδι και ανακατέψτε. Προσθέστε το αυγό, τη βανίλια και την καστανή ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε ελαφρά το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι και τη σκόνη κακάο. Προσθέστε τα υγρά υλικά στα στέρεα και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα. Τέλος, προσθέστε και τα μισά κομματάκια σοκολάτας.
  4. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα, γαρνίρετε με τα  υπόλοιπα κομμάτια σοκολάτας και ψήστε για 50- 55 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα από το κέντρο του ψωμιού καθαρή.