Υλικά
Υλικά για 4-6 άτομα
– 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 2 κλωναράκια θυμάρι
– 1 κλωναράκι δεντρολίβανο
– 1 ολόκληρη σκελίδα σκόρδο
– 1 ολόκληρο κουνέλι κομμένο σε μερίδες, πλυμένο και στεγνό
– 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
– 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
– 4 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
– 4 μεγάλα πράσα κομμένα σε ψιλά καρέ
– 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο φασκόμηλο
– 1 κιλό καρότα, αποφλοιωμένα και κομμένα σε λεπτές φέτες
– 1 κλωναράκι σέλινο κομμένο σε ψιλά καρέ
– 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
– 2 κουταλάκια του γλυκού κόλιανδρο
– 1 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
– 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
– 1-2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
– 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς. Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα ρηχό μπολ. Δέστε το θυμάρι, το δεντρολίβανο και το γαρίφαλο σε ένα φακελάκι μπαχαρικών ή τετράγωνο από τουλπάνι (μπουκέ γκαρνί).
2. Πλένετε καλά το κουνέλι και στεγνώστε το με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Κόβετε το κουνέλι σε μερίδες και αλατοπιερώστε. Έπειτα πανάρετε το κουνέλι στο αλεύρι. Στη συνέχεια, το σείεται για να φύγει το περίσσιο αλεύρι κι αφήνετε σε στεγνή επιφάνεια.
3. Ζεσταίνουμε 3 κουταλιές της σούπας λάδι σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή εστία. Σοτάρετε το κουνέλι σε παρτίδες σε μέτρια εστία μέχρι να ροδίσει κι από τις δυο πλευρές για περίπου 5-6 λεπτά την κάθε πλευρά. Μεταφέρετε σε μια πιατέλα με χαρτί κουζίνας και στραγγίξτε το λάδι.
4. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο στην κατσαρόλα. Μειώνετε την εστία στο χαμηλό και ρίχνετε τα πράσα μαζί με το φασκόμηλο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα για περίπου 2 λεπτά. Έπειτα προσθέστε τα καρότα, σέλινο, σκόρδο, κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα για περίπου 5 λεπτά.
5. Στη συνέχεια σβήνετε με το λευκό κρασί και σιγοβράστε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια ρίχνετε το κουνέλι πίσω στην κατσαρόλα μαζί με το ζωμό.
6. Μεταφέρετε την κατσαρόλα στο φούρνο και ψήνετε με κλειστό καπάκι στους 160 βαθμούς για περίπου 2 ώρες. (Επιλέξτε κατσαρόλα κατάλληλη για ψήσιμο στο φούρνο.)
7. Απλώνετε το κουνέλι με τα μυρωδικά και τα λαχανικά σε μια πιατέλα. Αφαιρέστε το μπουκέ γκαρνί και ραντίστε το κουνέλι με όλη τη σάλτσα. Σερβίρετε με ρύζι ή πατάτες φούρνου.