Υλικά

  • 4 στήθη κοτόπουλου
  • 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση
  • 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.
  3. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού.
  4. Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά.
  5. Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.