Υλικά
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 1 κ. σ. καπνιστή πάπρικα
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές, κομμένες στα τέταρτα και μετά στη μέση
- 1/2 κιλό μεγάλα ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε λεπτές φέτες
- Αλάτι και πιπέρι
- Μαϊντανό και αμύγδαλα σε φέτες, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Στεγνώστε το κοτόπουλο με μια χαρτοπετσέτα και τρίψτε με πάπρικα και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία και μαγειρέψτε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει από τη μία πλευρά, για 4 με 5 λεπτά. Επαναλάβετε το ίδιο και για την άλλη πλευρά.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τις ντομάτες και το σκόρδο στο τηγάνι και αλατοπιπερώστε με μισό κουταλάκι του γλυκού.
- Μεταφέρετε το σκεύος στο φούρνο και ψήστε, ανακατεύοντας τα λαχανικά μία φορά, μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο και να μαλακώσουν τα λαχανικά, για 14 με 16 λεπτά.
- Σερβίρετε πασπαλίζοντας με μαϊντανό και αμύγδαλα, προαιρετικά.