Υλικά

  • 450 γρ. ζυμαρικά
  • 1 1/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
  • 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 5 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
  • 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
  2. Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
  3. Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το σπανάκι με τον βασιλικό, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
  4. Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρετε.