Υλικά
- 450 γρ. ζυμαρικά
- 1 1/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο και στυμμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, χοντροκομμένα
- 1 φλ. τσαγιού τυρί ρικότα
- 1/2 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 5 κ. σ. παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδου, χοντροκομμένες
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί.
- Βράστε τις πένες σε αλατισμένο νερό al dente, σουρώστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το σπανάκι με τον βασιλικό, τη ρικότα, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, 3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Προσθέστε το μείγμα με το σπανάκι στα ζυμαρικά και ανακατέψτε καλά. Μεταφέρετε στο έτοιμο ταψί, γαρνίρετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήστε για περίπου 20 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσουν για λίγα λεπτά και μετά σερβίρετε.