Υλικά
- 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
- 8 μπούτια κοτόπουλου
- 2 κ. σ. αλεύρι
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε χοντρές φέτες
- 700 γρ. κολοκύθα, καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε κύβους
- 1 κ. σ. πάπρικα
- 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 1/3 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- Ψιλοκομμένο μαϊντανό, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρετε το μπέικον σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει και αφήστε στην άκρη.
- Τοποθετήστε το κοτόπουλο και το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε, τινάζοντας το περίσσευμα. Ζεστάνετε το λάδι στο τηγάνι, προσθέστε το κοτόπουλο και μαγειρέψτε, σε 2 δόσεις για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
- Μεταφέρετε το κοτόπουλο σε μία γάστρα με το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα μανιτάρια, την κολοκύθα, την πάπρικα και τον ζωμό, προσθέστε το μπέικον, καλύψτε και μαγειρέψτε για 4 ώρες σε δυνατή θερμοκρασία (ή 6 ώρες σε χαμηλή θερμοκρασία) ή μέχρι το κοτόπουλο να μαλακώσει.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα του κοτόπουλου, πασπαλίστε με μαϊντανό και σερβίρετε.