Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 2 αβγά
- 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 1 κ. σ. χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
- Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε στο μείγμα με το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
- Προσθέστε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε ένα λείο χυλό.
- Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.