Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 αβγά
  • 2 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε τα αβγά και το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίστε το χτύπημα.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ, προσθέστε στο μείγμα με το βούτυρο και συνεχίστε το ανακάτεμα.
  4. Προσθέστε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να πετύχετε ένα λείο χυλό.
  5. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή.