Υλικά

  • 400 γρ. ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
  • 2 πιπεριές κόκκινες, χοντροκομμένες
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • Λίγα κλαδάκια θυμάρι
  • 1 κ. σ. ξύδι
  • 2 κ. σ. τυρί ρικότα
  • Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
  • Ψωμί, για σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα ταψί, ανακατέψτε με το λάδι και αλατοπιπερώστε.
  3. Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
  4. Απομακρύνετε το σκόρδο και το θυμάρι και ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ.
  5. Προσθέστε το ξύδι, ρίξτε λίγο νερό (αναλόγως τη συνοχή που επιθυμείτε να έχει η σούπα σας) και χτυπήστε στο μπλέντερ.
  6. Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας τυρί ρικότα, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ψωμί.