Υλικά
- 400 γρ. ντομάτες, κομμένες στη μέση
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στα τέσσερα
- 2 πιπεριές κόκκινες, χοντροκομμένες
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Λίγα κλαδάκια θυμάρι
- 1 κ. σ. ξύδι
- 2 κ. σ. τυρί ρικότα
- Λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού
- Ψωμί, για σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Βάλτε τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε ένα ταψί, ανακατέψτε με το λάδι και αλατοπιπερώστε.
- Προσθέστε το σκόρδο και το θυμάρι και ψήστε για 25-30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν ελαφρώς τα λαχανικά.
- Απομακρύνετε το σκόρδο και το θυμάρι και ρίξτε τα λαχανικά σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέστε το ξύδι, ρίξτε λίγο νερό (αναλόγως τη συνοχή που επιθυμείτε να έχει η σούπα σας) και χτυπήστε στο μπλέντερ.
- Σερβίρετε με μία κουταλιά της σούπας τυρί ρικότα, λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού και ψωμί.