Υλικά

  • 375 γρ. κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
  • 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κρόκο αβγού
  • 70 γρ. ωμά αμύγδαλα τριμμένα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 ml μέλι
  • 2 μήλα, σε πολύ λεπτές φέτες
  • 1 κλαδάκι δενδρολίβανο

Εκτέλεση

  1. Δουλέψτε τη σφολιάτα σε στρογγυλή διάμετρο 30 εκατοστών και πάχους 3 χιλιοστών και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  3. Τοποθετήστε το βούτυρο, τον κρόκο αβγού, το αμύγδαλο, τη βανίλια και 60ml μέλι σε ένα μπολ και χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  4. Απλώστε το μείγμα στη σφολιάτα και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες μήλου ομοιόμορφα.
  5. Περιχύστε με 60ml μέλι και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μήλα.
  6. Τοποθετήστε το υπόλοιπο μέλι (80ml) με το δενδρολίβανο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει το μέλι.
  7. Περιχύστε στην τάρτα και σερβίρετε.