Υλικά
- 375 γρ. κατεψυγμένη σφολιάτα, αποψυγμένη
- 50 γρ. ανάλατο βούτυρο, λιωμένο
- 1 κρόκο αβγού
- 70 γρ. ωμά αμύγδαλα τριμμένα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 200 ml μέλι
- 2 μήλα, σε πολύ λεπτές φέτες
- 1 κλαδάκι δενδρολίβανο
Εκτέλεση
- Δουλέψτε τη σφολιάτα σε στρογγυλή διάμετρο 30 εκατοστών και πάχους 3 χιλιοστών και τοποθετήστε την σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Τοποθετήστε το βούτυρο, τον κρόκο αβγού, το αμύγδαλο, τη βανίλια και 60ml μέλι σε ένα μπολ και χτυπήστε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
- Απλώστε το μείγμα στη σφολιάτα και τοποθετήστε από πάνω τις φέτες μήλου ομοιόμορφα.
- Περιχύστε με 60ml μέλι και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν τα μήλα.
- Τοποθετήστε το υπόλοιπο μέλι (80ml) με το δενδρολίβανο σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήστε να ζεσταθεί μέχρι να λιώσει το μέλι.
- Περιχύστε στην τάρτα και σερβίρετε.