Υλικά
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 8 φέτες μπέικον
- 1 κύβο βοδινού
- 85 γρ. μείγμα μπαχαρικών με φασκόμηλο και κρεμμύδι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
- Ρίξτε το μείγμα μπαχαρικών σε ένα μπολ, θρυμματίστε τον κύβο και προσθέστε 300 ml βραστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε το στην άκρη.
- Χρησιμοποιήστε 6-7 φέτες μπέικον για να στρώσετε ως βάση με την μεγαλύτερη πλευρά προς τα κάτω στη φόρμα του κέικ και ψιλοκόψτε τις υπόλοιπες φέτες.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο μπέικον και τον κιμά στο μπολ με το μείγμα μπαχαρικών, προσθέστε πιπέρι και στη συνέχεια πιέστε τον κιμά στην φόρμα, τυλίξτε με το μπέικον και ψήστε για 40 λεπτά μέχρι να σφίξει.
- Αφήστε λίγο να κρυώσει και κόψετε σε φέτες.