Υλικά

  • 3 ώριμες μπανάνες
  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αβγό, χτυπημένο
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • Αλάτι, για γεύση
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ ρίξτε τις μπανάνες και πολτοποιήστε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Ρίξτε τη ζάχαρη, το αβγό, τη βανίλια, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το αλεύρι στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μια λεία υφή.
  5. Προσθέστε τα κομματάκια σοκολάτας και ρίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς λαδωμένη φόρμα.
  6. Γαρνίρετε με επιπλέον δάκρυα σοκολάτας και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά έως μία ώρα ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα.