Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1 φλ. τσαγιού νερό
- 4 φρέσκα κλαδάκια δεντρολίβανου
- 1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένες φέτες φράουλας
- 30 ml. λευκό ρούμι
- 30 ml. χυμό λάιμ
- Ολόκληρες φρέσκες φράουλες και επιπλέον κλαδάκια δενδρολίβανου για τη γαρνιτούρα
Εκτέλεση
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, βράστε τη ζάχαρη και το νερό. Μειώστε τη θερμότητα και σιγοβράστε για 10 λεπτά ακόμη.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά, προσθέστε το δενδρολίβανο και καλύψτε για 10- 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε το δενδρολίβανο και τοποθετήστε στο ψυγείο (το σιρόπι διατηρείται έως και ένα μήνα).
- Σε ένα μπλέντερ συνδυάστε τις κατεψυγμένες φράουλες με το ρούμι, το χυμό λάιμ και 2 κουταλιές της σούπας από το σιρόπι και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σερβίρετε στο ποτήρι και γαρνίρετε με ολόκληρη φράουλα και ένα κλαράκι δενδρολίβανου.