Υλικά
- 1 1/2 κιλό μύδια
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. λάδι
- 1 μίσχο λεμονόχορτο, ψιλοκομμένο
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, σε λεπτές φέτες
- 2 κ. γλ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. γλ. σάλτσα ψαριού
- 1 κ. γλ. ξύσμα λάιμ
- 1 κ. σ. χυμό λάιμ
- 3/4 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
Εκτέλεση
- Ζεσταίνετε το λάδι, το σκόρδο και το λεμονόχορτο σε μεσαία-χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ζεσταθεί και να αρωματιστεί, περίπου για 3 λεπτά.
- Προσθέστε την πιπεριά και το τζίντζερ, μαγειρέψτε για 1 λεπτό, και προσθέστε το γάλα καρύδας και τη σάλτσα ψαριού.
- Αφήστε να πάρει μια βράση και προσθέστε τα μύδια.
- Καλύψτε και σιγοβράστε, ανακατεύοντας μία ή δύο φορές, μέχρι να ανοίξουν τα κελύφη, για 5 έως 6 λεπτά.
- Τέλος, προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λάιμ, γαρνίρετε με τον κόλιανδρο και λίγη πιπεριά τσίλι και σερβίρετε.