Υλικά
Φίλοι του Ντάκιρι, αφήστε κάτω τα καλαμάκια, γιατί φέτος έρχεται ένα παγωτό που δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα το υπέροχο κοκτέιλ. Είναι απλό στη σύλληψη, εύκολο στην εκτέλεση και λαχταριστό στον ουρανίσκο. Και σε 15-20 λεπτά είναι έτοιμο. Ό,τι πρέπει για την άνοδο της θερμοκρασίας δηλαδή. Αντί για Ντάκιρι φράουλα… Το απόλυτα καλοκαιρινό παγωτό που φτιάχνεις στο σπίτι στη στιγμή Παγωτό-γρανίτα με φράουλες και εσπεριδοειδή είναι, τόσο απλό όσο ακούγεται. Η προτεινόμενη δοσολογία είναι 3/4 της κούπας ζάχαρη, 1/2 κούπα νερό, 3 κούπες φρέσκες και ξεφλουδισμένες φράουλες, 1/4 κούπας χυμό λάιμ και 1/4 κούπας χυμό πορτοκάλι. Πώς το φτιάχνουμε; Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε μια μικρή κατσαρόλα και τα βράζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Χύνουμε το σιρόπι σε ένα μπολ, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σε θερμοκρασία δωματίου και το βάζουμε κατόπιν στο ψυγείο, με κάλυμμα, μέχρι να κρυώσει. Πολτοποιούμε τις φράουλες με τους χυμούς σε ένα μπλέντερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε το κρύο σιρόπι ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Το βάζουμε στην κατάψυξη να παγώσει και απολαμβάνουμε…