Υλικά
- 3 αβγά
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
- 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 καρότα, τριμμένα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
- 1 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 1/2 κ. γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αβγά.
- Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και αφράτο.
- Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά το μείγμα μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε τα καρότα, το αλεύρι ολικής αλέσης, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα πάνω από τα υγρά υλικά.
- Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
- Μοιράστε το μείγμα στις θήκες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.