Υλικά

  • 3 αβγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κ. γλ. κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα αβγά.
  3. Προσθέστε το γιαούρτι και χτυπήστε ξανά μέχρι το μείγμα να είναι λείο και αφράτο.
  4. Ρίξτε το σιρόπι σφενδάμου, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε ξανά το μείγμα μέχρι να μαλακώσει.
  5. Προσθέστε τα καρότα, το αλεύρι ολικής αλέσης, το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα πάνω από τα υγρά υλικά.
  6. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα ανακατέψτε όλα τα συστατικά μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  7. Μοιράστε το μείγμα στις θήκες μάφιν και ψήστε στον προσθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.