Υλικά
Πόσες φορές έχεις πάει σε ένα εστιατόριο όχι για τα ψητά του ή τις μακαρονάδες, αλλά για τη σαλάτα του; Η σαλάτα μοιάζει αρκετά υποτιμημένη στον ουρανίσκο, παρά το γεγονός ότι συνοδεύει -ή πρέπει να συνοδεύει- κάθε γεύμα. Και βέβαια υπάρχουν σεφ που σερβίρουν σαλάτες που τις ζηλεύεις. Τι κάνουν λοιπόν και τα πράσινα πιάτα τους μοιάζουν τόσο λαχταριστά; Ο μυστικός τρόπος που κάνει τη σαλάτα ακαταμάχητη
Για πράσινες σαλάτες λοιπόν με τραγανή υφή, το μεγάλο μυστικό είναι το παγωμένο νερό. Βυθίζεις φύλλα, ρίζες και κονδύλους σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και αντί να οξειδώνονται, τα λαχανικά γίνονται τραγανά. Αυτό μας συμβουλεύει η γνωστή μαγειρική ιστοσελίδα Bon Appetit, σημειώνοντας πως αυτό το βήμα μπορεί να γίνει ως και 6 ώρες πριν την ετοιμασία της σαλάτας, δίνοντας ένα καλό προβάδισμα όταν έχεις να ετοιμάσεις φαγητό για μεγάλη παρέα.
Το μαγικό λειτουργεί εξαιρετικά με ήδη τραγανά λαχανικά, όπως ραπανάκια, καρότα, μάραθο, λάχανο και παντζάρια. Τα ψιλοκόβουμε και τα αφήνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό και παγάκια από 15 λεπτά ως και 6 ώρες. Αν είναι να τα αφήσουμε για περισσότερη από μία ώρα, καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Πριν τα χρησιμοποιήσουμε, τα βγάζουμε από το νερό και τα αφήνουμε να στεγνώσουν καλά. Προσθέτουμε το dressing που έχουμε φτιάξει και ανακατεύουμε καλά, ρίχνοντας κατόπιν και τα υπόλοιπα υλικά μας (όπως τυρί, ξηρούς καρπούς ή ό,τι άλλο αγαπάμε).