Υλικά

  • 900 γρ. πατάτες με τη φλούδα
  • Αλάτι για τη γεύση
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
  • 1 κ. γλ. μουστάρδα Ντιζόν
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 γλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό, αλατίστε, προσθέστε το φύλλο δάφνης και βράστε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
  2. Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε έως ότου οι πατάτες μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα μαχαίρι, 12 έως 15 λεπτά.
  3. Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα Ντιζόν, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
  4. Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε σε ροδέλες και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
  5. Ρίξτε το μείγμα της βινεγκρέτ πάνω από τις πατάτες, προσθέστε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και ανακατέψτε ελαφρώς.
  6. Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.