Υλικά
- 900 γρ. πατάτες με τη φλούδα
- Αλάτι για τη γεύση
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/4 φλ. τσαγιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ. σ. ξύδι από λευκό κρασί
- 1 κ. γλ. μουστάρδα Ντιζόν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 γλ. τσαγιού ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε με νερό, αλατίστε, προσθέστε το φύλλο δάφνης και βράστε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.
- Μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και σιγοβράστε έως ότου οι πατάτες μπορούν να τρυπηθούν εύκολα με ένα μαχαίρι, 12 έως 15 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε το ελαιόλαδο, το ξύδι, τη μουστάρδα Ντιζόν, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Σουρώστε τις πατάτες και αφήστε να κρυώσουν. Κόψτε σε ροδέλες και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ.
- Ρίξτε το μείγμα της βινεγκρέτ πάνω από τις πατάτες, προσθέστε τα κρεμμύδια και το μαϊντανό και ανακατέψτε ελαφρώς.
- Σερβίρετε ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου.