Υλικά

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα 4
  • 1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι για τη γεύση
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Στα 8 λεπτά βρασμού προσθέστε και τα σπαράγγια και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 3 λεπτά.
  3. Σουρώστε και τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ.
  4. Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
  5. Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.