Υλικά
- 1 συσκευασία ζυμαρικά (κατά προτίμηση πένες)
- 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια κομμένα στα 4
- 1 μεγάλο λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- Αλάτι για τη γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Στα 8 λεπτά βρασμού προσθέστε και τα σπαράγγια και συνεχίστε το βράσιμο για ακόμη 3 λεπτά.
- Σουρώστε και τοποθετήστε τα ζυμαρικά με τα σπαράγγια σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προσθέστε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, την παρμεζάνα, το ελαιόλαδο και το αλάτι και ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.