Υλικά
- 3 μεγάλα αβγά
- 65 γρ. ζάχαρη
- 140 γρ. γιαούρτι
- 65 γρ. πουρέ ή σάλτσα μήλου χωρίς ζάχαρη
- 2 κ. σ. μέλι
- 1 κ. γλ. βανίλια
- 2 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
- 60 ml χυμό λεμονιού
- 195 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ. γλ. αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Βουτυρώστε μία φόρμα ψησίσματος για μάφινς, αφήστε στην άκρη και προθερμάνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε ελαφρά τα αβγά με την ζάχαρη.
- Προσθέστε το γιαούρτι, τη σάλτσα μήλου, το μέλι, τη βανίλια, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ανακατέψτε το αλεύρι, με τη μαγειρική σόδα και το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε στο μείγμα με τα αβγά και ανακατέψτε καλά.
- Τοποθετήστε τα μύρτιλα στο χυλό και ανακατέψτε προσεκτικά.
- Ρίξτε το μείγμα στις φόρμες μάφινς, γεμίζοντας περίπου τα 3/4 από το κάθε κυπελάκι.
- Συμπληρώστε από πάνω με επιπλέον μύρτιλα (προαιρετικά).
- Ψήστε για 20-25 λεπτά και αφήστε να κρυώσουν για 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.