Υλικά
- 5 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
- 250 γρ. τραγανό φυστικοβούτυρο
- 8 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
- 80 γρ. καστανή ζάχαρη
- 200 γρ. βρώμη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψάκι.
- Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα σε ξεχωριστά μπολ και διατηρήστε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τοποθετήστε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά.
- Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τη βρώμη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
- Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και απλώστε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
- Γαρνίρετε με το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα που κρατήσατε στην άκρη και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
- Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.