Υλικά
Όταν σκεφτόμαστε το μπέικον, το μυαλό πηγαίνει αβίαστα σε ένα τηγάνι πάνω στο μάτι της κουζίνας όπου ετοιμάζεται η πεντανόστιμη λιχουδιά. Μόνο που όλοι ξέρουμε τι ακολουθεί, μια κουζίνα που μοιάζει με βομβαρδισμένο με λάδι τοπίο. Υπάρχει όμως ευκολότερος, γρηγορότερος και καθαρότερος τρόπος να αποκτήσουμε τραγανό μπέικον χωρίς μπελάδες στο καθάρισμα. Ο φούρνος μικροκυμάτων και το χαρτί κουζίνας. Το κόλπο απλό: Στρώνουμε σε ένα πιάτο μια στρώση χαρτιού κουζίνας και αραδιάζουμε μερικές φέτες μπέικον, χωρίς να ακουμπά η μία στην άλλη. Τις καλύπτουμε κατόπιν με άλλο ένα κομμάτι χαρτιού κουζίνας και βάζουμε το πιάτο για 3 λεπτά στον φούρνο μικροκυμάτων, στη δυνατή ένταση. Μεταφέρουμε το μπέικον σε άλλο χαρτί κουζίνας, ώστε να απορροφήσει το εξτρά λίπος και το σερβίρουμε. Όλη η νοστιμιά θα είναι εκεί, μείον το καθάρισμα…