Υλικά
- 450 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
- 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
- 8 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
- 3 κ. σ. βούτυρο
- 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 3 κ. γλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
- Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το 1/4 από το λίπος του μπέικον.
- Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά στο λίπος του μπέικον που κρατήσατε, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίσετε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.
- Προσθέστε τις πατάτες και σοτάρετε για 3- 4 λεπτά.
- Βάλτε στο τηγάνι το μπέικον και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήστε να βράσουν.
- Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κόλιανδρο και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας σταδιακά.
- Ρίξτε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στις πατάτες, χτυπήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
- Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.