Υλικά

  • 450 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 8 πατάτες κομμένες σε κύβους
  • 4 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλο
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3 κ. γλ. φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε το μπέικον σε ένα τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα.
  2. Αφαιρέστε από τη φωτιά και κρατήστε το 1/4 από το λίπος του μπέικον.
  3. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σέλινο για 5 λεπτά στο λίπος του μπέικον που κρατήσατε, προσθέστε το σκόρδο και συνεχίσετε το μαγείρεμα για ακόμη 2 λεπτά.
  4. Προσθέστε τις πατάτες και σοτάρετε για 3- 4 λεπτά.
  5. Βάλτε στο τηγάνι το μπέικον και προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου μέχρι να καλυφθούν οι πατάτες. Αφήστε να βράσουν.
  6. Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το αλεύρι. Μαγειρέψτε για 1- 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  7. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και τον κόλιανδρο και αφήστε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας σταδιακά.
  8. Ρίξτε το μείγμα με την κρέμα γάλακτος στις πατάτες, χτυπήστε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να αποκτήσει βελούδινη υφή και επιστρέψτε το μείγμα στην κατσαρόλα.
  9. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.