Υλικά

Και ποιος δεν αγαπά τα μαλακά τυριά, λιχουδιές όπως η φρέσκια μοτσαρέλα δηλαδή, η ξινομυζήθρα, η ρικότα, αλλά και τα χλωρά κατσικίσια; Ο κατάλογος εδώ είναι μακρύς και έχει κοινό χαρακτηριστικό τη νοστιμιά όλων τους. Αλλά και τη δυσκολία στο κόψιμο ή το τρίψιμό τους, καθώς άλλα είναι πολύ μαλακά, άλλα κρεμώδη και άλλα δεν έχουν καν φλούδα. Οι επαγγελματίες χειρίζονται τα μαλακά τυριά με ένα απλό τρικ: πριν τα περάσουν από τον τρίφτη, τα βάζουν για μισή ώρα περίπου στην κατάψυξη. Ώστε να σκληρύνουν ελαφρώς και να τρίβονται ευκολότερα και πιο ομοιόμορφα. Όταν ωστόσο θέλουν απλώς να τα κόψουν, δεν χρησιμοποιούν μαχαίρι. Για μαλακά και κρεμώδη τυριά, όπως το κατσικίσιο και το μπρι, το μεγάλο μυστικό ακούει στο όνομα του… οδοντικού νήματος. Οδοντικό νήμα χωρίς γεύση επιστρατεύουν για να κόβουν τα μαλακά τυριά χωρίς να χάνουν το σχήμα τους. Το τρικ δουλεύει επίσης και σε γλυκά και ζύμες…