Υλικά
- 150 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
- 1 λίτρο γάλα
- 150 γραμμάρια ζάχαρη
- 4 κρόκοι αυγών
- 70 γραμμάρια βούτυρο
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε πρώτη φάση, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη ανακατεύοντας συνεχώς. Όταν διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνετε το σιμιγδάλι και τη βανίλια. Αφήνετε το μείγμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
- Όταν αρχίσει να κοχλάζει, το κατεβάζετε από τη φωτιά. Χτυπάτε τους κρόκους και τους ρίχνετε μαζί με το βούτυρο στο μείγμα του γάλακτος.
- Ανακατεύετε και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.