Υλικά
- 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κιλό πράσα ψιλοκομμένα
- 1 κιλό φύλλο κρούστας για πίτα
- 1 πλάκα βούτυρο
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τον κιμά και σιγομαγειρέψτε, αλατοπιπερώνοντας κατά βούληση.
- Προθερμάνετε τον φούρνο στους 250 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί τοποθετήστε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρώνοντάς τα ένα ένα.
- Τοποθετήστε τη γέμιση και απλώστε ομοιόμορφα.
- Καλύψτε με τα υπόλοιπα φύλλα, ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
- Αλείψτε με το βούτυρο που περίσσεψε από πάνω και ρίξτε λίγο σπορέλαιο.
- Προαιρετικά, μπορείτε να ρίξετε και λίγο ανθρακούχο νερό αν θέλετε το φύλλο της πίτας να μοιάζει με σπιτικό.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς και συνεχίστε το ψήσιμο για ακόμη 45 λεπτά.