Υλικά
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 150 γρ. φέτα τριμμένη
- 150 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
- Φέτες μπαγιάτικου ψωμιού
- 2 αβγά
- Λίγο βούτυρο
- 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
- Αλάτι, Πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε λίγο λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι, το πράσο και το σπανάκι, αφού αλατοπιπερώσετε.
- Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέστε τη φέτα και ανακατέψτε.
- Αλείψτε τις φέτες ψωμιού με λίγο βούτυρο και από τις δύο πλευρές και τοποθετήστε τες σε ένα ταψί ή γυάλινο πιρέξ.
- Τοποθετήστε από πάνω μια στρώση με σπανάκι, καλύψτε πάλι με ψωμί και τελειώστε με ακόμη μία στρώση σπανάκι.
- Γαρνίρετε με το κίτρινο τριμμένο τυρί.
- Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και περιχύστε το μείγμα στο σουφλέ.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει.