Υλικά
Τα λαχανικά τα αγαπούν οι περισσότεροι και όλοι τους θέλουν να τα βλέπουν στα πιάτα όχι μόνο νόστιμα, αλλά και ευπαρουσίαστα.
Μόνο που τα ζαρζαβατικά, ειδικά τα πιο ευαίσθητα πράσινα, αποδεικνύονται δύστροπα στο να κρατήσουν χρώμα, σύσταση και γεύση.
Αυτά λύνει το λεγόμενο «μπλανσάρισμα» των λαχανικών, μια τεχνική που ξεκινά από το ζεμάτισμα και καταλήγει στον πάγο.
Έτσι θα παραμείνουν και εύγευστα, αλλά και όμορφα στο μάτι. Μπλανσάρω σημαίνει ζεματίζω τα λαχανικά για σύντομο χρονικό διάστημα και τα ρίχνω απευθείας από την κατσαρόλα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, σταματώντας ουσιαστικά το περαιτέρω μαγείρεμά τους. Ώστε να διατηρήσουν τη φόρμα τους.