Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γρ. ζάχαρη άχνη
- 250 γρ. ελαφρύ βούτυρο με γιαούρτι
- 1 αβγό
- 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 δόση βανίλιας σε σκόνη
- 1 βάζο μαρμελάδα κυδώνι
- 1 αβγό για το άλειμμα
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από την μαρμελάδα και το αβγό για άλειμμα) στον κάδο του μίξερ.
- Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία εύπλαστη ζύμη.
- Απλώστε τα 3/4 της ζύμης σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
- Αλείψτε το γύρω γύρω της ζύμης με το αβγό.
- Χωρίστε τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη στη μέση και πλάστε σε κορδόνια για να καλύψετε την επιφάνεια της μαρμελάδας, σχηματίζοντας καρέ.
- Τοποθετήστε διαγώνια τα κορδόνια το ένα παράλληλα με το άλλο αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. και αλείψτε με το αβγό.
- Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα κορδόνια διαγώνια με αντίθετη κατεύθυνση με τα πρώτα.
- Αλείψτε με αβγό, πασπαλίστε με κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.