Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 125 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. ελαφρύ βούτυρο με γιαούρτι
  • 1 αβγό
  • 1/2 κ. γλ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 δόση βανίλιας σε σκόνη
  • 1 βάζο μαρμελάδα κυδώνι
  • 1 αβγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά (εκτός από την μαρμελάδα και το αβγό για άλειμμα) στον κάδο του μίξερ.
  2. Ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε μία εύπλαστη ζύμη.
  3. Απλώστε τα 3/4 της ζύμης σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκ. και στη συνέχεια απλώστε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρμελάδα.
  4. Αλείψτε το γύρω γύρω της ζύμης με το αβγό.
  5. Χωρίστε τη ζύμη που κρατήσατε στην άκρη στη μέση και πλάστε σε κορδόνια για να καλύψετε την επιφάνεια της μαρμελάδας, σχηματίζοντας καρέ.
  6. Τοποθετήστε διαγώνια τα κορδόνια το ένα παράλληλα με το άλλο αφήνοντας κενό περίπου 2 εκ. και αλείψτε με το αβγό.
  7. Επαναλάβετε με την υπόλοιπη ζύμη, τοποθετώντας τα κορδόνια διαγώνια με αντίθετη κατεύθυνση με τα πρώτα.
  8. Αλείψτε με αβγό, πασπαλίστε με κανέλα και λίγη κρυσταλλική ζάχαρη και ψήστε στους 180 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.