Υλικά
- 230 γρ. βούτυρο
- 180 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 κουταλιά λικέρ πορτοκαλιού
- 2 κ. γ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking powder
- 1 κ.γ. σόδα
- 285 ml γάλα εβαπορέ
- 1 φλιτζ. καρύδα
Εκτέλεση
- Αρχικά, χωρίζετε τους κρόκους από τα ασπράδια και τα βάζετε σε ξεχωριστά μπολ.
- Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη και προσθέτετε τους κρόκους (ένα-ένα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το λικέρ.
- Σε άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι μαζί με το baking powder και τη σόδα και τα προσθέτετε στο πιο πάνω μείγμα, εναλλάξ με το γάλα.
- Κατόπιν, προσθέτετε την καρύδα, ανακατεύετε και τελευταία προσθέτετε τα ασπράδια τα οποία έχετε χτυπήσει σε μαρέγκα.
- Ενσωματώνετε τη μαρέγκα στο μείγμα χρησιμοποιώντας σπάτουλα και κάνοντας ελαφρές κυκλικές κινήσεις από τον πάτο του μπολ προς τα πάνω.
- Ψήνετε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 170oC για 50 λεπτά περίπου.
- Λίγο πριν βγάλετε το κέικ από το φούρνο, ετοιμάζετε το σιρόπι βάζοντας τα υλικά σε μικρή κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά.
- Τα αφήνετε να κοχλάσουν για 1 λεπτό και κατεβάζετε από τη φωτιά.
- Βγάζετε το κέικ από το φούρνο, ξεφορμάρετε και περιχύνετε με το σιρόπι.